SpectrumConsult

SpectrumConsult is opgezet in 2009 om de 35-jarige ICT ervaring die ik heb opgedaan terwijl ik in dienst was bij (in omgekeerde volgorde) Cisco Systems, Agere Systems, Lucent Technologies, AT&T Wireless en NCR. Die ervaring beslaat een breed gebied, van het ontwerp van data communicatie producten en het ontwikkelen van technische standaarden voor protocollen ten behoeve van netwerkbeveiliging – in ECMA en ANSI X9 – tot, meer recent, standaardisatie van draadloze systemen en regelgeving voor licentie-vrij spectrum. Mijn technische expertise omvat RF Signal Propagation analyse, spectrum sharing methodiek en techniek, protocollen voor wireless LANs en Wireless Mesh netwerken alsmede het ontwerp van netwerkbeveiliging en beheer van cryptografische sleutels.

Recente verantwoordelijkheden betroffen onder meer het vertegenwoordigen van Cisco Systems in IEEE802.11 (Wi-Fi) en IEEE802.18 (Regulatory) Committees, in de Wi-Fi Alliance, in het ETSI Broadband Radio Access Networks project en in de Regulatory Working Group van de WiMAX Forum.

Daaraan voorafgaand was ik meer dan 25 jaar actief in datacommunicatie en technologie analyse, netwerk beveiliging en standaardisatie plus regelgeving voor licentie-vrije toepassingen in het bedrijf maar ook in bovengenoemde gremia maar ook in de ITU-R ten tijde van de voorbereiding voor WRC2003 die 455 MHz spectrum beschikbaar stelde voor wireless LANs. Verdere waardevolle ervaring deed ik op als bedrijfsprojectleider in de EU Research projecten Magic Wand (wireless ATM, een voorloper van HIPERLAN II) en FITNESS (MIMO for 3G and wireless LANs).

Uit die tijd stammen contacten met regelgevers in binnen- en buitenland, met name in de EU, maar ook met een aantal research instellingen waaronder de Universiteit Twente en de technische universiteiten Eindhoven en Delft.

Gedurende mijn werkzaamheden heb een aanzienlijk aantal patenten geschreven en ingediend. Verder ben ik lid van de IEEE Benelux chapter (Communications Society).

Mijn CV vindt u hier.